8 kledingtips voor mannen met grote maten

kledingtips mannen grote maten
Bezig met laden... 44 view(s)
8 kledingtips voor mannen met grote maten

Het vinden van de juiste kleding kan een uitdaging zijn, vooral als je een grotere maat hebt. Gebruik daarom onze 8 kleding tips voor mannen met grote maten. Zo stel jij gemakkelijk een goede outfit samen die je persoonlijke stijl weerspiegelt en waarin je je stijlvol en comfortabel voelt. We bespreken hoe je de beste kledingkeuzes maakt voor grote heren maten, van het zorgen voor de juiste pasvorm tot het kiezen van de juiste patronen en kleuren.

De beste kledingkeuzes voor grote heren maten

Van pasvorm tot kleurgebruik en must-have basics voor je garderobe. Met deze tips kom je gegarandeerd stijlvol voor de dag en haal je het beste uit je outfit.

1. Zorg voor de juiste pasvorm

Voor mannen met grote maten is het essentieel om kleding te kiezen die niet alleen goed zit, maar ook modieus is om je zelfverzekerd te voelen. We zien tegenwoordig dat meer merken kleding in grotere maten aanbieden, volgens de laatste mode. Doordat reguliere merken zich niet specialiseren in de lichaamsbouw van mannen met een grote maat, zie je vaak veel overtollig stof en niet-flatterende pasvormen. Shop daarom je kleding bij een winkel die zich specialiseert in plussize maten voor mannen.

2. Kies kleding naar je lichaamsbouw

Het kiezen van kleding die goed past en als gegoten zit, is cruciaal. Een verkeerde pasvorm of maat kan je lichaam accentueren, waardoor je zwaarder lijkt. Getailleerde kleding die niet te strak zit, accentueert je figuur op de juiste manier. Pas op met wijde mouwen en lage kragen. Hierdoor kun je zwaarder lijken.

3. Draag neutrale kleuren

Neutrale kleuren zoals denim, donkerblauw, zwart en wit zijn essentiële toevoegingen aan je kast voor een casual outfit. Deze kleuren zijn veelzijdig. Ze kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met andere kledingstukken in je garderobe en kleden in tegenstelling tot felle kleuren en drukke patronen beter af.

V-hals shirts

 

4. Kies de juiste patronen

De juiste patronen kunnen een groot verschil maken. Verticale strepen maken je bijvoorbeeld langer en laten je slanker lijken. Vermijd grote en drukke prints. Kleren met scherpe contrasten in kleur kunnen de contouren van je lichaam onnodig benadrukken en daarmee je figuur minder flatterend maken. Kies eerder voor een kleinere print

5. Basics voor je garderobe

Heb altijd enkele basics in je kledingkast, zoals een spijkerbroek, wit overhemd, basic shirts en een leren jas. Deze items zijn stijlvol en eindeloos te combineren en kunnen met accessoires of andere kledingstukken makkelijk naar je eigen stijl gemaakt worden.

6. Draag verschillende lagen

Het dragen van verschillende lagen, zoals een broek, overhemd, shirt, jasje en jas, kan je kledingstijl verrijken. Het stelt je in staat om verschillende outfits samen te stellen.

7. Draag kleding in de juiste maat

Vermijd te strakke kleding, want dit benadrukt je buik. Kies kleding die comfortabel zit zonder te knellen. Ga ook niet voor een te grote maat, gezien dit juist minder goed afkleedt. Raadpleeg een maattabel voor het bepalen van je juiste maat. 

8. Pak uit met accessoires

Accessoires zoals een goede riem en opvallende schoenen kunnen je een modieuze stijl completeren. Ze zijn een belangrijke toevoeging aan je kleding en zorgen voor een perfecte outfit zonder je lichaamsbouw te veel te accentueren.

Accessoires man

Hoe combineer je grote maten shirts?

Voor grote maten shirts is een v-hals vaak een goede keuze, omdat dit het figuur flatterend kan maken. Kies voor kleuren die passen bij de rest van je nieuwe outfit en zorg dat de pasvorm goed is.

Welke kleding voor brede schouders?

Voor mannen met brede schouders of brede armen is grote maten herenkleding met een regular fit pasvorm vaak het meest flatterend. Deze pasvorm geeft je voldoende bewegingsvrijheid en zit niet te strak rond je schouders.

Welke kleding voor een dikke buik?

Voor mannen met een dikkere buik of bierbuik is het belangrijk om kleding te kiezen die comfortabel zit maar ook flatterend is. Kies voor stijlen die de aandacht niet te veel op de buik leggen. Vermijd strakke kleding, (te) korte shirts en ga eerder voor een outfit met laagjes om wat meer te verbloemen.