Welk model broek bij dikke buik voor heren?

Model broek
1 december 2023 63 min read
Welk model broek bij dikke buik voor heren?

Het vinden van de juiste broek kan een uitdaging zijn, vooral voor mannen met grote broekmaten. Of je nu een kantoorbaan hebt of in het weekend graag comfortabel gekleed gaat, de juiste broek maakt een wereld van verschil. Ontdek verschillende modellen broeken en jeans pasvormen die niet alleen comfortabel zijn, maar ook stijlvol staan bij mannen met een voller figuur. Leer ook hoe je de juiste maat voor een broek of jeans bepaalt.

Verschillende modellen broeken voor heren

Er zijn verschillende typen broeken voor mannen geschikt voor brede heupen of een vollere buik. Denk aan jeans, perfect voor een casual look of pantalons voor een zakelijke look, vaak met stretch voor extra comfort. 

  • Pantalons of chino's: ideaal voor een meer formele gelegenheid.
  • Cargo broeken: met grote zakken en een casual uitstraling.
  • Spijkerbroeken (jeans): veelzijdig en verkrijgbaar in verschillende pasvormen.

soorten jeans

Welke heren broek past het best bij mij?

De beste broek voor heren hangt af van je lichaamsbouw. Als je stevige bovenbenen of brede heupen is een broek of jeans met hoge tailleband vaak het prettigst. Bij een dikke buik, is een lage tailleband beter, zodat deze niet knelt.

  • Beste broek voor mannen met dikke benen: kies voor broeken met een rechte pasvorm of licht uitlopende pijpen. Deze modellen helpen je figuur langer te maken en verbergen een vollere onderkant.
  • Beste broek voor mannen met een dikke buik: een broek met een hoge taille en stretch is ideaal. Deze geeft net dat extra beetje ruimte rond de taille en zorgt voor comfort. Wanneer je ook slanke benen hebt kun je beste kiezen voor een recht model.

Jeans pasvormen voor dikke buik

Jeans zijn er in verschillende pasvormen, ideaal voor heren van alle maten. Enkele populaire fits zijn:

  • Skinny jeans: strakke pasvorm, minder geschikt voor mannen met een voller figuur.
  • Slim-fit jeans: nauwsluitend, maar met meer ruimte dan skinny jeans.
  • Regular-fit jeans: een comfortabele keuze met een rechte pasvorm.
  • Relaxed-fit jeans: losser rond de billen en dijen.
  • Straight-fit jeans: rechte pijpen, passend voor de meeste lichaamstypes.
  • Baggy-fit jeans: zeer losse pasvorm, vaak met wijde pijpen en grote zakken.

Welke jeans past het best bij mij?

De beste jeans voor heren is afhankelijk van je lichaamstype. Over het algemeen kleden jeans die strak zitten niet goed af en zitten oncomfortabel voor heren met een grote maat. De perfecte jeans voor een grote maat vind je vaak in een relaxed-fit, regular-fit of straight-fit.

  • Beste broek voor mannen met dikke benen: een regular-fit of straight-fit jeans. Deze modellen bieden ruimte rond de benen zonder te strak te zitten. Perfect voor stevige kuiten, brede bovenbenen en een klein buikje. Deze fits kun je zowel met lange benen als korte benen dragen.
  • Beste broek voor mannen met een dikke buik: relaxed-fit of straight-fit jeans zijn ideaal voor mannen met een dikke buik. Ze bieden comfort rond de taille en billen. Dit scheelt vaak een paar centimeters vergeleken met skinny of slim-fit jeans in dezelfde maten.

jeans grote maat heren

Welke heren broeken zijn in de mode?

Momenteel zijn jeans en broeken met een donkere wassing of lichte wassing populair. Ook verschillende kleuren denim in één item zie je steeds vaker terugkomen. Daarbij zijn straight jeans en baggy broeken enorm populair en zien we de skinny jeans langzaam verdwijnen uit het straatbeeld. Ze zijn veelzijdig en flatteren verschillende lichaamstypes. Ook de perfecte jeans voor heren met een grote maat.

Hoe bepaal mijn jeans of broekmaat?

Om je broekmaat of jeansmaat te bepalen, heb je een meetlint nodig. Meet je tailleomtrek door het meetlint net boven je heupen strak, maar niet te strak, om je taille te plaatsen. Lees het aantal centimeters af. Meet ook je binnenbeenlengte door vanaf het kruis tot aan je enkel langs de binnenkant van je been te meten. Met deze twee metingen kun je de juiste maat vinden in de maattabel van het merk of de winkel, zodat je de perfecte pasvorm voor je broek of jeans kunt kiezen, rekening houdend met broekmaten en jeansmaten. Vergelijk je maten vervolgens met een maattabel voor grote maten herenkleding.

 

Previous article:
Next article:
Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension