8 mannen mode trends voor heren met grote maten

mannen mode trends
5 maart 2024 64 min read
8 mannen mode trends voor heren met grote maten

In de wereld van herenmode vind je allerlei trendy en flatterende modekeuzes voor heren met grote maten. Van oversized kleding, duurzaamheid, retro sportkleding, pasteltinten en gestructureerde lagen tot techwear, minimalistische accessoires en dubbel denim, er bestaan veel mannen mode trends om je kledingkast mee te verrijken. Ontdek hieronder de grote maten herenmode volgens de laatste trends en laat je inspireren.

1. Oversized kleding

Oversized kleding zit ruim en wijd, wat niet alleen trendy is maar ook comfort biedt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wijde T-shirts, hoodies, broeken, truien en jassen. Voor mannen met grote maten biedt deze kleding de kans om stijlvolle en flatterende looks te creëren zonder in te leveren op comfort.

Kies voor kledingstukken die iets ruimer vallen dan normaal, maar niet te oversized zijn. Speel met laagjes, zoals een oversized trui over een grote maten T- shirt of overhemd, om diepte toe te voegen aan je outfit. Ga voor zachte en soepele stoffen, omdat deze je figuur flatteren. Oversized kleding is geschikt voor diverse gelegenheden en ideaal als je op zoek bent naar trendy grote maten herenkleding.

Oversized heren mode trend

2. Duurzaamheid

Bij de duurzaamheidstrend ligt de focus op milieuvriendelijke productie en kledingstukken van hoge kwaliteit. Als prominent merk in duurzame herenmode gebruikt Alca Fashion duurzame productiemethoden en materialen die niet schadelijk zijn voor de planeet, zoals BCI-katoen.

Door de hoge kwaliteit van de kledingstukken heb je er lang plezier van. Hoe langer de levensduur, hoe beter dat is voor het milieu. Door te investeren in duurzame kleding van Alca Fashion kies je niet alleen voor een stijlvolle garderobe, maar creëer je ook een milieuvriendelijke kledingkast.

Duurzame herenkleding

3. Retro sportkleding

Retro sportkleding is een opvallende trend die teruggaat naar de stijl uit de jaren '70, '80 en '90, maar dan met een moderne twist. Denk bij retro sportkleding aan een korte broek met hoodie en sneakers. Mannen met een grote maat kunnen er hiermee moeiteloos stijlvol uitzien tijdens een sportieve activiteit.

Of je nu een rondje gaat wandelen of in de sportschool staat, retro sportkleding past bij vrijwel elke dagelijkse gelegenheid. Van shorts met een sport T-shirt tot een lange sportbroek met hoodie, je kunt alle kanten op.

Retro heren trend

4. Pasteltinten

Bij pasteltinten staan zachte en subtiele kleuren centraal. Denk hierbij aan verschillende tinten zoals beige, zandkleur, lichtgrijs en zalmroze. Pasteltinten zijn ideaal voor mannen met een maatje meer omdat ze zorgen voor een flatterende look en bepaalde delen van het lichaam slanker laten lijken. Bovendien zijn pastel kleuren, net als aardetinten, veelzijdig en daardoor eenvoudig te combineren met andere kleuren en kledingstukken. Hierdoor is het mogelijk om allerlei stijlvolle looks te creëren.

Pastel heren trend

5. Gestructureerde lagen

Gestructureerde lagen, waarbij je verschillende kledingstukken met diverse texturen en structuren over elkaar heen draagt, is momenteel een grote trend in de herenmode. Door colberts, sweaters, truien of vesten te combineren met T-shirts of overhemden, creëer je een gelaagde look die het lichaam flatteert. Dat is gunstig voor mannen met een grote maat, omdat gestructureerde lagen je er slanker uit laten zien. Deze trend is veelzijdig en makkelijk aan te passen aan het seizoen, de gelegenheid en de weersomstandigheden.

Lagen heren mode trend

 

6. Techwear

Techwear draait om het combineren van functionaliteit, comfort en stijl voor de moderne man. De trend is geïnspireerd op technologie en futurisme, waarbij kledingitems worden ontworpen met geavanceerde materialen en innovatieve designs. Voorbeelden van techwear zijn oversized jassen met meerdere zakken, broeken met verstelbare taillebanden en shirts met vochtafvoerende eigenschappen.

Techwear is ideaal voor mannen met een grote maat vanwege de functionele ontwerpen, die vaak genoeg ruimte bieden voor beweging en comfort. Daarnaast zijn veel techwear kledingstukken ontworpen met verstelbare bandjes en elastische materialen, wat gunstig is als je zoekt naar comfortabele grote maten heren kleding.

Techwear heren mode trend

7. Minimalistische accessoires

De trend van minimalistische accessoires draait om het gebruiken van accessoires met een eenvoudig ontwerp en neutrale kleur. Voorbeelden hiervan zijn horloges met een minimalistisch design, een leren riem of tijdloze zonnebril. Deze accessoires zijn eigentijds en stijlvol en passen bij iedere outfit.

Voor mannen met een grote maat is het slim om minimalistische accessoires te gebruiken, omdat ze een subtiele en verfijnde uitstraling bieden zonder overdreven te zijn. Bovendien vestigen ze de aandacht op je outfit in plaats van op de lichaamsdelen waar je onzeker over bent.

Minimalistische accessoires heren

8. Dubbel denim

Dubbel denim, ook wel bekend als 'Denim op denim' of 'Canadian Tuxedo', is een modetrend waarbij verschillende denim kledingstukken in één outfit gecombineerd worden. Dit kan bijvoorbeeld door een denim blouse te combineren met denim jeans, of een denim jack te dragen met een denim broek. Dubbel denim is een trend die al veel in het straatbeeld gezien wordt.

Voor mannen met een grote maat is het slim om verschillende tinten en texturen denim te combineren. Een gelaagde look leidt de aandacht af van het lichaam, waardoor er een flatterende en stijlvolle uitstraling ontstaat.

Dubbel denim heren trend

Previous article:
Powered by Amasty Magento 2 Blog Extension